Las entradas analogiques llegeixen molts valors envers a les digitals que només poden llegir dos valors, es a dir 0 i 1
Las entrades tenen la funció de captar la informació externa a l'ordinador i les sortides executen el codi i que pot provocar una resposta cap al exterior.
Exemple, el sensor LDR podria ser de manera analogica (rebre els valors de llum) o digital (fosc o no fosc).
El potenciometro seria una entrada de tipo analogica.
Un LED podria serlo todo.
Un motor sería una salida analogica o digital (depende si regulas la intensidad o si solo está en encendido y apagado).
Els codis són digitalWrite(13,HIGH)
analogWwrite(8,127)
PWM
El PWM (Pulse Width Modulation o Modulació d'Amplada de Polseig en català) és una tècnica utilitzada en electrònica per controlar la quantitat de corrent que passa a través d'un dispositiu. Aquesta tècnica es basa en la variació de l'amplada d'un polseig elèctric que es transmet a través d'un circuit. Això significa que el corrent es transmet en períodes de temps molt breus, de manera que el corrent es manté constant, però la quantitat de corrent que passa a través del circuit depèn de la durada del polseig.
En altres paraules, el PWM controla la quantitat de corrent que passa a través d'un circuit encenent i apagant ràpidament un senyal elèctric. Això es fa ajustant la durada del temps durant el qual el senyal està encès i apagat. El senyal es pot ajustar perquè el circuit rebi una quantitat precisa de corrent, la qual cosa permet als dispositius electrònics funcionar de manera més eficient.
El PWM és àmpliament utilitzat en el control de motors, llums LED i altres dispositius electrònics que requereixen una regulació precisa de la seva velocitat o intensitat. La tècnica del PWM és una eina molt valuosa per als dissenyadors de circuits electrònics perquè els permet ajustar la quantitat de corrent que passa a través dels dispositius i controlar la seva eficiència i precisió.